fbpx

Бактіаліс

Що таке фолікуліт?

22.07.2021

Ніхто з нас не застрахований від інфекційних захворювань. Хвороботворні бактерії постійно оточують нас у повсякденному житті. Більшість з них не становлять загрози для здорових людей з сильним імунітетом.

Що таке фолікуліт?- Фото 1

Однак ослаблений організм людини не завжди може дати відсіч хвороботворним бактеріям і тоді виникає ризик розвитку інфекційних захворювань, викликаних бактеріями.

Наше тіло практично скрізь має волосяний покрив, позбавлена ​​його тільки слизова, поверхні долонь і стоп. Бактерії стафілокока здатні проникати вглиб волосяних фолікул і викликати інфекційне запалення на будь-яких ділянках тіла з волосяним покровом. Таке запалення отримало назву фолікуліт. Найчастіше поява фолікуліту відбувається в результаті отриманих травм, порушення цілісності шкіри, укусів різних комах. В ході цього захворювання на почервонілих ділянках шкіри можуть виникати висипання. При вчасно проведеному лікуванні після них не залишаються шрами або рубці. Однак при запущеній формі хвороби відбувається загноєння фолікулів, що призводить до втрати волосся і виникнення шрамів. Для місцевого лікування фолікуліту використовуються спеціальні мазі.

Які мазі застосовувати при фолікуліті?

Перш за все слід пам’ятати про те, що правильне лікування може призначити тільки фахівець. В даному випадку – лікар-дерматолог. Найчастіше воно складається з:

– суворого дотримання правил особистої гігієни;

– застосування лікувальної мазі з дезинфікуючим ефектом.

Дотримання правил особистої гігієни сприяє зниженню числа хвороботворних бактерій на поверхні шкіри, а мазь з антибіотиком перешкоджає їх розмноженню. У запущених випадках з великим вогнищем ураження можливе застосування антибіотиків у вигляді таблеток.

Мазь Бактіаліс – ефективний антибіотик, розрахований для місцевого застосування

Цей вітчизняний препарат має потужні протизапальні властивості. Він активний до дуже багатьох мікроорганізмів, здатних викликати інфекційні захворювання. Мазь довела свою ефективність в боротьбі з наслідками фолікуліту. Детальну інформацію про спосіб застосування, показання та протипоказання щодо використання мазі Бактіаліс можна знайти на сайті української фармацевтичної компанії Vishpha. Не займайтеся самолікуванням, в разі виникнення захворювань завжди звертайтеся до лікаря.

Поділитися статтею: