fbpx

Беліса

Важливість сну для організму людини

22.07.2021

Міцний і здоровий сон необхідний в будь-якому віці і однаково важливий для дітей і дорослих. Під час сну організм людини відновлює життєві сили, витрачені за день.

Важливість сну для організму людини- Фото 1
Важливість сну для організму людини- Фото 2

Саме в цей час наш організм виробляє мелатонін, який не тільки підтримує наш імунітет, а й нормалізує артеріальний тиск, гормональний фон в цілому. Якщо людина регулярно недосипає, то відбувається збій у виробленні гормонів. Гормон ситості (лептин) виробляється в недостатньому обсязі, в той час як грелін (гормон голоду) синтезується з надлишком. Через це організм частіше відчуває почуття голоду, яке призводить до переїдання.

Відсутність сну змушує наш мозок і нервові клітини працювати на знос. Організм витрачає дуже багато енергії на підтримку його роботи, сповільнюється метаболізм, а всі нерозтрачені калорії моментально переводяться в жирові накопичення. Такий стан речей може призвести до ожиріння і діабету другого типу. Порушення сну або безсоння можуть бути безліччю причин, в ваших інтересах їх з’ясувати і усунути.

Що робити при порушенні сну або безсоння?

Порушення може бути викликано різними факторами:

зовнішніми;

внутрішніми.

Позбутися від зовнішніх факторів набагато простіше. Наприклад, якщо вам заважає заснути світло у вікні – досить купити і повісити штори. Незручний матрац або подушка так само впливають на якість відпочинку, тому від них необхідно позбутися. Якщо у вас є шкідлива звичка їсти в ліжку, то від неї необхідно позбутися. Через регулярного прийому їжі в ліжку мозок перестає сприймати її як місце для відпочинку, тому заснути на ній стає важко. Занадто низька або висока температура повітря в спальні також може стати причиною поганого сну, подбайте про те, щоб вона перебувала в межах 18 – 22 градуси Цельсія.

Причиною безсоння можуть бути і внутрішні причини. Депресія, відчуття тривоги, стан хронічного стресу – все це може стати причиною порушення сну. У таких випадках відновити здоровий сон можна за допомогою фітопрепаратів на основі лікарських рослин.

Беліса – ефективний засіб для боротьби з безсонням

Фахівцям української фармацевтичної компанії Vishpha вдалося створити фітопрепарат Беліса з унікальним поєднанням екстрактів лікарських трав, які допомагають ефективно боротися з безсонням. Він допомагає зняти психічне і нервове напруження, надає заспокійливу дію і таким чином сприяє нормалізації сну. Він відпускається в аптеках без рецепта лікаря, тому просто зобов’язаний бути у вашій домашній аптечці.

Поділитися статтею: