fbpx

Беліса

Що таке астенічний невроз або дитяча неврастенія?

22.07.2021

Розлади нервової системи характерні не тільки для дорослих, але і для дітей. Неврастенія у дитини може проявлятися у вигляді різних симптомів: зайвої плаксивості, підвищеною збудливістю, неспокоєм, у підлітків - поведінкою, відмінним від інших, "труднощами".

Що таке астенічний невроз або дитяча неврастенія?- Фото 1

Вона також може супроводжуватися порушенням сну і відсутністю апетиту. Однак це лише зовнішні симптоми розладу. Насправді будь-який невроз – це своєрідна форма психологічного захисту дитячого організму. З її допомогою він захищається від реальності, яка з яких-небудь причин його травмує. Однак він не виникає без причини, йому обов’язково передує серйозний внутрішній конфлікт.

Причини внутрішнього конфлікту у дітей

Причин його виникнення може бути багато:

придушення особливостей характеру;

різні дефекти;

різниця в свідомої і підсвідомої оцінці.

Незважаючи на те, що на дворі вже давно двадцять перше століття, в українському суспільстві ще повно стереотипів. Прийнято вважати, що хлопчик повинен бути сильним і мужнім, мати міцний характер, а дівчинка – ніжною і тендітною, але далеко не у всіх діток до цього схильна натура. Дуже часто батьки намагаються зробити з жіночного хлопчика «справжнього чоловіка», що призводить до виникнення внутрішнього конфлікту у дитини.

 

Причиною виникнення внутрішнього конфлікту може послужити наявність якого-небудь психофізичного дефекту, через який він здається собі гірше інших дітей. При цьому дефект може бути не тільки реально існуючим, а й надуманим. Наприклад, дівчатка в нормальній вазі можуть відчувати себе товстими в порівнянні з надмірно худими моделями.

 

Для стану, що передує неврастенії або астеническому неврозу, характерна зайва егоцентрічность дитини, прояв надмірного егоїзму. Його не хвилюють проблеми близьких людей, він постійно наполягає на виконанні своїх бажань. У той же час поряд з чужими людьми і незнайомими однолітками він відчуває себе невпевненим. Його поведінка в цей період є дуже контрастною. Коли він відчуває себе невпевненим, то може поступатися іншим з усіх питань, але як тільки почуття власної гідності починає переважати, він готовий кинутися з кулаками навіть на свідомо більш сильного суперника.

Детальніше про препарат

 

Лікування дитячих неврозів

Найкраще лікування в даному випадку – це профілактика. Для цього під час його виховання треба намагатися міняти його поведінку, але не особистість. Акцентуйте свою увагу і розвивайте позитивні якості, при цьому ставитеся до дитини об’єктивно і допомагайте формувати здорове ставлення до себе, не забувайте прищеплювати навички соціальної поведінки. Якщо неврастенії не вдалося уникнути, то, крім змін у системі виховання, можна пройти курс лікування фітопрепаратом Беліса від української фармацевтичної компанії Vishpha. Він складається з комбінації екстрактів цілющих трав, абсолютно безпечний для дітей і відпускається без рецепта лікаря.

 

 

Поділитися статтею: